Örnsköldsviks största lokalt ägda företag – Stort engagemang i samhället

  Vi på Örnfrakt är med alla våra anställda, delägare och chaufförer kommunens största lokalägda företag. Vår vision är att underlätta människors vardag på ett ansvarsfullt sätt och våra ledord är trygghet, engagemang och utveckling. Vårt lokala engagemang som sponsorer inom idrotten är stort, därför att idrott är en viktig del i människors vardag. Vårt Sociala engagemang är en av grundbultarna i Örnfrakt. Vi har en lång tradition av att på olika sätt stödja samhället, där sponsorsamarbeten varit en viktig del. Med vår storlek och våra uppdrag följer ett stort ansvar. Detta ansvar tar vi på största allvar och vill med vårt engagemang aktivt ta del av och stötta samhället till det bättre.
Modo Hockey

Modo Hockey och Örnfrakt har haft ett långt samarbete. Modo Hockey och ishockeyn är ett starkt område som Örnsköldsvik kan profileras och marknadsföras kring.Vi vill medverka till att vårda den starka profil och det starka varumärke som ishockeyn har bidragit med vid utvecklingen av staden Örnsköldsvik.

 

 

För Örnfrakt är det en självklarhet att sponsra unga talanger i deras vardag. Små saker som kan göra stor skillnad när det gäller att kunna bidra till att utveckla unga talanger till elitspelare och starka ambassadörer för allt det som Örnsköldsvik kan erbjuda nu och i framtiden. Vi har därför i samarbete med Modo Hockey tagit fram ett koncept som kallas "Matchens knatte". Det innebär att en ung spelare från någon av kommunens hockeylag uppmärksammas i samband med Modos hemmamatcher. Spelaren får b.la medverka vid matchvärmning och kommer dessutom att presenteras i samband med Line-up vid Modos hemmamatcher. Vi vill med denna satsning inspirera unga talanger i deras resa fram till att bli framtidens elitspelare.

Rytmisk Gymnastik - Jennifer och Cassandra Petterson

Jennifer och Cassandra Pettersson från Örnsköldsviks gymnastikklubb började med rytmisk gymnastik vid fyra års ålder. De har sporrat varandra under många år. De har tillbringat ofantligt många timmar tillsammans på träningsmattan i Sporthallen och tävlat på alla möjliga ställen i världen.

 

På Jennifers meritlista finns bland annat ett guld i junior SM, två SM-guld för 2012 och 2013, NM-guld i boll, två NM-brons samt mängder av grenmedaljer. Hon har dessutom varit med på fem VM och två EM och är Landslagskapten.

 

På Cassandras meritlista finns bland annat: 2 Silver och 1 Brons på den gigantiska tävlingen Miss Valentine, SM Guld i käglor 2012. Guld i Svenska Cupen 2014.

Lag NM Silver tillsammans med Jennifer, Lag Guld tillsammans med Jennifer på Gracia Cup/Budapest  2013. Utsedd till tävlingens ”Miss Tournament” i Ryssland 2014.

 

Både Jennifer och Cassandra är ”Stor Grabb” för sina många fina insatser internationellt genom åren.

Båda har varit med i Svenska Landslaget under många år och representerat Sverige på gigantiskt många tävlingar internationellt genom åren.

Att hålla nivån och utvecklas tar sin tid och Jennifer och Cassandra tränar ungefär 7 timmar om dagen, 7 dagar i veckan.

Trafikkalendern

Vi på Örnfrakt är med alla våra fordon en stor aktör i trafiken. Vi vill ta ett stort ansvar och bidra till en ökad trafiksäkerhet. Trafikkalendern har i 25 års tid arbetat för en bättre trafiksäkerhet i Barnens närmiljö. Läsåret 2015/2016 distribueras materialet till drygt 500 000 elever i åldern 6-12 år, 30 000 lärare och omkring 3 000 lokalt förankrade företag och organisationer. Engagemanget från det lokala näringslivet möjliggör att allt material kan delas ut gratis. Via arbetsplatserna sprids också information bland vuxna om barns utsatthet i trafiken.

Trafikkalendern vill inspirera och stödja skolans personal att arbeta med trafikfrågor som en del av lärandet för hållbar utveckling. Att integrera trafik i olika ämnen ger eleverna förutsättningar att reflektera över hur transportsystemets utformning och funktion påverkar vår miljö, hälsa och trafiksäkerhet. Sådana kunskaper ökar möjligheterna att kunna påverka sin egen och andras framtid. Ambitionen är att trafikundervisning ska vara roligt, intressant och utvecklande.